Utrechtse Heuvelrugin kansallispuisto – Luontohelmi keskellä Alankomaita

3 kommenttia artikkeliin ”Utrechtse Heuvelrugin kansallispuisto – Luontohelmi keskellä Alankomaita”

  1. Ihan hyvän näköistä, pitääpä joskus käydä. Koon suhteellisuudesta se, että tämä tuplasti Nuuksion kokoinen pala on kuitenkin yksi hyvin harvoista Hollannin yhtenäisistä, vähänkään isommista metsäalueista. Eli ei täältä löydy kuin pari Nuuksiota koko maasta, kaikki muu on maatalous/ihmiskäytössä, mikä on ikävää luonnonystävän näkökulmasta. Hassua, miten myös näille luontona säilytettäville alueille on monin pakoin istutettu puita noissa suorissa riveissä niin usein. Eikö niitä voi sekaisin laittaa? Ihmettelen meidän lähi-pikkumetsässäkin kuusirivejä: jotta miksi. Mutta joka puu on plussaa Hollannissa. Haluaisin vielä opetella tunnistamaan näitä etelän lehtipuita paremmin, kun useista lajeista ei ole hajuakaan… Ovat tosiaan sen verran erilaisia kuin Suomessa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Olet oikeassa Liisa, yhtenäiset ja suuret puualueet ovat Alankomaissa harvassa. Ikävästi ovat parturoineet metsät asumiseen ja maatalouden käyttöön. Ja nuo suorat rivit ovat selvästi joku paikallinen tapa. Onhan se kyllä näyttävää, mutta samalla jotenkin keinotekoista ja rikkoo metsämäisen mielikuvan. Mutta niin kuin sanoit, jokainen puu on plussaa 😊.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.