Suppailua 2,5-vuotiaan tyttäreni kanssa

6 kommenttia artikkeliin ”Suppailua 2,5-vuotiaan tyttäreni kanssa”

 1. Moikka!

  Meidän tytär täytti juuri kaksi vuotta ja ensi kesänä toivoisimme pääsevämme hänen kanssaan suppailemaan, joten tämä oli innostava postaus – kiitos! 🙂

  Olisin vaivannut sinua yhdellä lautakysymyksellä, kun en tiedä, ketä muuta vaivaisin. Jos ehdit vastata, mahtavaa. Haluaisin ostaa ensimmäisen oman sup-laudan, joka on laadultaan tarpeeksi hyvä miellyttävään suppailemiseen. Olen tykännyt eniten Redin laudasta,kun sitä vuokrailin, mutta hinta siinä on aika kova. Olen kevyrtakenteinen (55kg/170cm), joten liian jämerää lautaa en toivoisi. Olen pohtinut Asenteen lautoja, mutta niissä on ollut painosuositus suppailijalle alkaen 70kg. Asenteen Lite-lauta olisi ilmeisesti vähemmän jämerä, mitä mieltä olet siitä? Toisaalta, voiko siihen ottaa lasta mukaan ensi kesänä?

  Liked by 1 henkilö

  1. Moi Sanna! Kiva kuulla, että postaus oli innostava. Teillä on varmasti kiva kesä tulossa ensi vuonna kun pääsette suppailemaan yhdessä kolmivuotiaan kanssa. Se on mukavaa aikaa lapsen kanssa 😊.

   Mielellään jeesaan lauta-asioilla! Redin laudat ovat todella hyviä, mutta ovat kyllä kalleimmasta päästä – kuten itsekin pohdit. Redillä suppailevat ovat kyllä järjestään tyytyväisiä käyttöön. Samoin Asenteella on hyviä lautoja ja tuo Lite on mielestäni kelpo all-round-lauta. Mittojen puolesta siinä kyllä kulkee myös pieni lapsi, mutta miettisin käyttötarkoituksia laajemmin: haluatko tehdä pidempiä SUP-retkiä, mennä kovemmassa aallokossa vai vain tyynellä, ja onko tarkoitus lastata kyytiin muuta tavaraa retkille? Itse olen tykästynyt Touring-malleihin, sillä niissä laudoissa on hyvä muotoilu rankempaankin tuuleen/aallokkoon, ne ovat mukavan pitkiä (joten lapsi kulkee kyydissä nokassa oikein hyvin) ja kuitenkin ovat sopivan leveitä, jotta niillä pysyy pystyssä. Oma Shark SUP Touring on erittäin suositeltava, mutta se ei ole kovinkaan siro (eli on hyvin pitkä), joten ei välttämättä sovi sinun suunnitelmiisi.

   Vaihtoehtona tuolle Asenteen Litelle voisi olla esim. alla olevat, jotka hieman pidempiä mutta selkeästi halvempia
   – Ulappa Tyyni
   – Saimaa SUP Bass
   – Shark SUP All Round (10’6” pitkä)

   Tykkää

 2. Suuren suuri kiitos viestistäsi! 🙂

  Ajatus olisi tehdä pidempiä retkiä, ehkä ei niinkään aallokossa – ainakaan aluksi. Täytyy pohtia noita touring-malleja ja katsastaa listaamasi laudat. Jos löytäisin Redin käytettynä, olisi sekin tietty hyvä. 🙂 Osaatko yhtään sanoa, mitä hintaa käytetyistä, vaikkapa nyt Redin, laudoista kannattaa maksaa?

  Kiitos linkistä!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiva jos vastauksesta oli apua! 😊 Pidemmille retkille suosittelen kyllä ehdottomasti Touring-mallia ja on niitä onneksi vähän lyhyempinäkin.

   Nuo Redin laudat säilyttävät muuten hintansa aika hyvin, mutta suunnilleen puoleen hintaan niitä olen nähnyt myytävän käytettynä. Käytettyjen lautojen osalta kannattaa tsekata Facebookin ”SUP-lauta ja tarvike kirppis – vain käytettyä!”-ryhmä, joka on suht aktiivinen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.