Olen ulkoilmaihminen ja pidän valtavasti pyöräilystä, mutta tyttäreni syntymän jälkeen pyöräily on jäänyt vahvasti (ja valitettavasti) taka-alalle. Nyt kun olemme viettäneet paljon aikaa ulkona kävelyä harjoitellen sekä vaunu- ja kantorinkkalenkeillä, mielessäni on alkanut kyteä ajatus pyöräilyn palauttamisesta ulkoilukavalkaadiin. Tarvitsisin vain keinon saada tyttäreni mukaani pyörälenkeille.
Ratkaisu tähän oli ehtinyt muhia mielessäni jo pitkään, sillä olen haaveillut pyöräkärrystä, jossa tyttäreni kulkisi kätevästi pidemmilläkin pyörälenkeillä. Kyseessähän on vetoaisalla pyörään kiinnitettävä kärry, joka kulkee näppärästi pyörän perässä, säästä tai maastosta riippumatta. Pyöräkärry mahdollistaisi minulle ja vaimolleni mm. yhteiset luontoretket metsiin ja miksei myös tulevat tarhamatkat, jotka odottavat tytärtäni kesän jälkeen.
Siispä pähkäilystä toimintaan ja selvittämään – sekä hankkimaan – juuri meidän perheellemme sopivaa pyöräkärryä!
Sopivan pyöräkärryn valinta
Oikean pyöräkärryn valintaan kannattaa mielestäni käyttää hieman aikaa, sillä niissä on paljon eroja ominaisuuksien, kyvykkyyksien ja myös hintojenkin osalta. Minä aloitinkin oman valintaprosessini listaamalla käyttötarpeita ja meille tärkeitä kriteereitä. Lisäksi tutkin minkälaisia valmistajia ja merkkejä olisi saatavilla eri nettikauppojen kautta.
Olennaisimmiksi kriteereiksi meille valikoituivat monikäyttöisyys (pyöräilyn lisäksi kärryn pitäisi muuntua helposti kävelykäyttöön esim. kauppareissuille, juoksukärryiksi ja miksei myös tavaratilaksi pyöräretkille ilman lasta), säilytystilat (retkitavarat ja ruokaostokset), materiaalien laatu ja kestävyys sekä luonnollisesti matkustusmukavuus kyydissä matkaavalle lapselle. Halusimme myös pyöräkärryn olevan kahden istuttava, joten se karsi osan malleista pois.
Huolellisen googlettelun ja excelöinnin jälkeen omalle short-listallemme päätyivät seuraavat merkit ja mallit: Thule Chariot Cross ja Thule Chariot Cheetah, Hamax Outback, Burley Encore X, Nordic Cab Explorer, sekä Croozer Kid for 2. Näistä loppusuoralle päätyi kaksi mallia: Thule Chariot Cross ja Hamax Outback.
Ja voittaja on: Hamax Outback
Vertailu Thulen ja Hamaxin mallien välillä oli tiukka, mutta päädyimme lopulta Hamaxin Outback-mallin kahdenistuttavaan pyöräkärryyn.

Hamax Outback on pärjännyt erittäin hyvin erilaisissa testeissä ja sen hyödyiksi on mainittu mm. kestävyys ja laadukkaat osat, säilytystilat sekä kuljetusmukavuus. Hinnaltaan se oli Thule Chariot Cross -mallia halvempi mutta toisaalta myös hieman painavampi (n. 3,5 kiloa enemmän painoa). Painoa kompensoi kuitenkin mielestämme paremmat kuljetus- ja säilytystilat, ja toisaalta tykästyimme myös Hamax Outbackin ulkonäköön.
Ostimme oman pyöräkärrymme Jollyroomin verkkokaupasta, josta sen sai mukavasti alennuksella. Toimitusta saimme odotella noin viikon (osin myös Postin kuljetussekoilun takia), mutta odotus palkittiin pyöräkärryn saavuttua. Tilasimme samalla kertaa ylimääräisen pyöräkiinnikkeen (pyöräkärryn aisan pyörään kiinnittävä osa), sillä halusimme molemmat voida kiinnittää pyöräkärryn polkupyöriimme ilman turhaa säätöä (plug and play -hengessä). Kiinnikkeitä pyöräkärrypaketissa on valitettavasti vain yksi kappale, eikä sitä kannata vaihtaa pyörien välillä (tämä vinkkinä muille pyöräkärryjen hankkijoille, jos perheessä on useampi potentiaalinen kuljettaja/pyörä).
Pyöräkärrypaketin saavuttua koitti mukava hetki: paketin unboksaaminen innokkaan tyttäreni kanssa, pyöräkärryn kasaaminen ja kiinnikkeen fiksaaminen pyörään! Näiden jälkeen pääsisin tekemään ensimatkan tyttäreni kanssa.



Entä miten ensimmäinen pyörälenkki tyttäreni kanssa sujui? Tästä tarkemmin seuraavassa postauksessa!
Pyöräilyterveisin, Antti